Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Kattenhotel Van Blitterswijk

Exclusieve vakantie opvang en Katten Trimsalon

Katten Trimmen Zonder Narcose

Het trimmen van katten is nog niet zo'n bekend fenomeen. Toch hebben veel katten baat bij een goede vachtverzorging en steeds meer eigenaren vinden dan ook hun weg naar de trimsalon.

Een trimsalon die gespecialiseerd is in het trimmen van katten kan dan een uitkomst bieden. Steeds meer eigenaren zoeken iemand met ervaring, die op de juiste wijze weet te handelen, en niet in paniek raakt als de kat gaat tegenwerken op de tafel.

Pers 'Remie' uit Duiven: geschoren en gewassen.

Helaas zijn er maar weinig salons waar dit mogelijk is. Katten zijn nu eenmaal anders dan honden in de omgang, maar ook in de behandeling die ze nodig hebben. Het trimmen zonder narcose is beter voor de kat, voor de eigenaar minder duur dan de behandeling bij de dierenarts en u mag bij de behandeling aanwezig blijven.

Veel katten liefhebbers gaan een gevecht aan met hun kat om hem/haar te kammen of te borstelen. Het wordt helemaal een drama als er een klit verwijderd moet worden, dan begint de ellende pas goed.

Het zijn voornamelijk de langharige of half langharige katten die last hebben van vachtproblemen.

Deze vachten hebben ook veel verzorging nodig en dat kan er door tijdgebrek wel eens bij inschieten. Dit is vervelend voor u als eigenaar, maar ook voor de kat. Deze heeft daar namelijk echt last van.

"Bij thuiskomst hebben Bobo en zijn soortgenootjes even aan elkaar gesnuffeld, want ja, Bobo was natuurlijk ergens anders geweest. Bobo was degene die moest blazen, want hij was een beetje gestresst, logisch. Maar dit was na 5 minuten over. Hij heeft eventjes het hele huis verkent en ja, alles was weer oké. Hij voelt echt heerlijk aan en is weer kambaar."

Vachtverzorging Noorse Boskat en Maine Coon

De Noorse Boskat en de Maine Coon zijn half langharige katten waarvan wordt gezegd dat, in tegenstelling tot de meeste langharige, de vacht gemakkelijk te onderhouden is. Helaas is dit niet helemaal waar.

Maine Coon 'Pollux'

Zo nu en dan moet zowel de Noorse Boskat als de Maine Coon geholpen worden door een klit uit te kammen. De meeste Noorse Boskatten vinden een wekelijkse borstelbeurt een prettige gebeurtenis. Als de kat in het voorjaar zijn wintervacht verwisselt voor de zomervacht kunnen de haren van de wollen ondervacht voor wat problemen zorgen.

Op de tweede foto ziet u dat de oorspronkelijk kleur van de vacht is teruggekomen en dat de vacht mooi glanst.

Noorse Boskat 'Tiffy' 

"Dank je voor de foto's, ongelofelijk hoeveel haar er vanaf gekomen is!

Nogmaals bedankt dat ik zo snel bij je terecht kon. Tiffy heeft de rest van de middag haar vacht en kale buikje lopen likken. Ging ook even lekker helemaal uitgestrekt liggen. Ik heb het idee dat het er echt goed gedaan heeft."

Groetjes van Elly.

U doet er dan verstandig aan om op tijd een afspraak te maken voor een trimbeurt. Zo voorkomt u dat de vacht gaat klitten of, in het ergste geval, gaat vervilten.

Noorse Boskat 'Freya' uit Brummen hebben we een 'jasje' uitgedaan.

"De andere katten gingen bij thuiskomst van Freya hun eigen gangetje, na haar even bekeken te hebben. Ze ziet er werkelijk heel mooi uit nu, en wast zich de hele middag al. Nogmaals hartelijk dank en tot de volgende keer."

Op onderstaande foto ziet u 'Mojo'. Mojo is in de kattentrimsalon geschoren en gewassen. De stoere Maine Coon uit Apeldoorn wilde wel dat zijn 'borstpartij wat 'gedekt' bleef. Op foto 2 zegt Mojo "ik vind het best wel spannend hoor bij de kapper".

Vachtverzorging Perzisch Langhaar en Heilige Birmaan

In tegenstelling tot Perzische (langhaar) katten, die iedere dag een kam-/borstelbeurt nodig hebben, heeft de vacht van de Heilige Birmaan doorgaans weinig neiging tot klitten.

Het is belangrijk dat u eventuele klitjes verwijderd wanneer deze nog klein zijn. Dit voorkomt het klitten en vervilten van de vacht. Als de klitten er niet meer uitgekamd kunnen worden, is scheren nog de enige oplossing.

Heeft uw kat vachtproblemen, ook dan kan een trimbehandeling uitkomst bieden.

Op bovenstaande foto's ziet u een Heilige Birmaan: u ziet de 'happen' in de vacht. Deze kat heeft zichtbaar last van zijn vacht (onderwol) en bijt of krabt zichzelf (kaal). De eigenaar merkt dit steeds terugkerende gedrag van de kat op en maakt, om erger te voorkomen, op tijd een afspraak bij de Katten Trimsalon. 

Vachtverzorging Perzisch Langhaar

Wat vachtverzorging betreft, vragen Perzen nogal wat tijd en moeite. Alle Perzen hebben namelijk een intensieve vachtverzorging nodig. Door de structuur van de lange vacht ontstaan de eerste klitten al binnen een paar dagen als de verzorging van de vacht niet goed bijgehouden wordt.

Als de vacht langere tijd niet goed verzorgd wordt, kan de "Pers" last krijgen van huid irritatie en huiduitslag en kunnen kale plekken of zelfs abcessen ontstaan.

Uiteindelijk is de tondeuse dan de enige oplossing. 

Om dit te voorkomen is regelmatig bezoek aan de kattentrimsalon geen overbodige luxe.

"Chanon" uit Zutphen:

voor het eerst in de

Katten Trimsalon:

geplukt en gewassen

"Nogmaals bedankt, ze is er volgens mij erg blij mee. Ze heeft het volgens mij wel een beetje koud maar dat komt wel goed. Tot de volgende keer, want het is echt mooi gedaan."

Korthaar katten

Natuurlijk is ook de kortharige kat voor een trimbehandeling van harte welkom bij Kattentrimsalon Van Blitterswijk.

Meestal vanwege de enorme verharing in het voor- en naseizoen.

Net zoals de half langharige en de langharige kat kan ook de kortharige kat last krijgen van vachtproblemen. Vaak zijn dit de wat oudere katten of katten die te dik zijn.

Katten die te dik zijn, kunnen zichzelf niet goed wassen omdat ze er niet bij kunnen.

(Nina, 14 jaar)

Oudere katten verzorgen zichzelf soms niet meer zo goed en moeten daar dan wat mee geholpen worden om te voorkomen dat ze last krijgen van vachtproblemen.

Tip: Wat u zelf kunt doen

Het beste kunt u regelmatig de kat borstelen en kammen en eventuele klitten met een grove kam voorzichtig uit proberen te kammen. De gebieden tussen de voor- en achterpoten, onder de staart, oksels, borst, kin en achter de oren hebben extra aandacht nodig omdat daar sneller klitten ontstaan.

Kam altijd tot op de huid. Dan kam je niet alleen de bovenvacht.

Vachtverzorging Abessijn

De Abessijn heeft een vacht die vrij eenvoudig in conditie is te houden. Nu en dan met een varkensharen borstel borstelen is voldoende. In de verharingsperioden kunt u met een rubberen massageborstel de dode en losse onderwol eenvoudig verwijderen. Naborstelen met een fijn kammetje. Als je de vacht nawrijft met een vochtige zeem (of vochtige handen), gaat de vacht mooi glanzen. Ook de laatste losse haren krijg je hiermee mooi weg.

Vachtverzorging Nebelung

Hoewel de Nebelung een lange vacht heeft, is het vaak voldoende de vacht eens per week met een tandenkam door te kammen.

Vachtverzorging Thai 

U zou deze kat eens een enkele keer zachtjes kunnen borstelen met een zachte borstel. Tevens kun je op die manier de vacht en de huid met regelmaat even controleren op bijzonderheden. Lekker kroelen en aaien is eigenlijk al voldoende voor het onderhoud van deze gemakkelijke vacht. De Thai heeft geen ondervacht.

Vachtverzorging Turkse Angora

De structuur van de vacht van de Turkse Angora zorgt er voor dat er bij deze kat niet vaak klitten ontstaan. De vachtverzorging vergt dan ook niet veel van uw tijd. Wekelijks een keertje kammen/borstelen moet voldoende zijn om de vacht in vorm te houden.

Vachtverzorging Turkse Van

Bij deze kat zou een wekelijkse kam-/borstelbeurt voldoende moeten zijn. 

In de ruiperioden is het verstandig om dit ritueel intensiever toe te passen. De Turkse Van laat namelijk in korte tijd erg veel losse onderwol los. Let in deze periode er ook op dat uw kat niet te veel 'worstelt' met haarballen door alle losse haren die hij/zij oplikt. 

Anders dan bij de Turkse Angora, is het bij de Turkse Van verstandig om tijdens de ruiperioden een afspraak te maken bij de Katten Trimsalon voor het plukken van de ondervacht.