Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Kattenhotel Van Blitterswijk

Exclusieve vakantie opvang en Katten Trimsalon

Educatief

Zonaanbidder 

Let goed op bij witte katten. Die kunnen ook in de zon hun oren verbranden en zodoende kanker ontwikkelen. Goed insmeren dus als u een witte zonaanbidder hebt.

Waarom spint een kat?

Spinnen is één van de meest aantrekkelijke eigenschappen van een kat. Tot op heden weet niemand waarom katten spinnen en zelfs niet precies hoe ze het doen. In tegenstelling tot wat je zou denken, spinnen katten niet alleen als ze tevreden zijn. Er is een onderzoek gedaan waarbij bij een aantal katten een keel-microfoontje werd omgedaan om te registreren wanneer ze nu precies spinnen. 

Natuurlijk spinnen katten als ze geaaid worden door een geliefd persoon. Maar ze doen het ook als ze een bevriende kat tegenkomen, wanneer ze in hun eentje tevreden over de grond rollen, ergens kopjes tegen geven of half liggen te dutten.

Maar waarom spint hij als hij jaagt of als hij een prooi ziet?

Of nog vreemder, waarom spint een kat als hij bang is, of veel pijn heeft?

Het mag dan een raadsel zijn waarom katten spinnen, maar we zijn blij dat ze het doen want het is een rustgevend geluid.

Maak zelf spellen voor hersengymnastiek

Maak zelf spelletjes voor uw kat(ten). Leuk om zelf te knutselen of samen met de kinderen. Wellicht een idee voor een kinderfeestje of gewoon een ochtend of middag een gezellig en leerzaam samenzijn met vriendjes of vriendinnetjes kattenliefhebbers om dan, weer thuisgekomen, uw kat(ten) te verrassen met een nieuw denkwerkje. 

Laserlampje

Met behulp van een rood laserlampje kunt u uw kat uitdagen om van de krabpaal gebruik te maken. Beweeg het lichtje niet te snel, de kat moet het wel kunnen volgen en 'vangen'.

Voorkomen van agressie bij de kat

Laat zowel katers als poezen tijdig castreren.

Sla uw kat niet! Fysieke straffen, zelfs een lichte tik op de neus, verhogen de angst en opwinding bij uw kat en zullen de agressie doen toenemen of de kat bang voor u maken. Angst kan vervolgens weer agressie tot gevolg hebben als u de kat benadert.

Leer uw kat van jongs af aan om niet met uw handen of voeten te spelen. Wat nog grappig kan lijken bij een klein kitten, is dat beslist niet meer bij een volwassen kat.

Laat de kat bij voorkeur uit zichzelf naar u toekomen voor aandacht, vermijd ongevraagde aandacht. Til de kat niet onverwachts op. Til de kat ook niet op als hij aan het eten is.

Houdt de kat niet vast tegen zijn wil bij het aaien, dit is niet de manier om de kat aan aaien te laten wennen. Accepteer dat er katten zijn die aaien maar kort prettig vinden en blijf onder die grens.

Instinctief zullen bijna alle katten op zo'n moment proberen los te komen, waarbij u flinke verwondingen op kunt lopen. Niet alle katten zijn schootkatten, dat kunt u wel graag willen, maar respecteer uw huisdier in zijn/haar gedragingen. Forceer niets!

Kijk de kat niet recht aan en ga zeker niet staren! Dit is erg bedreigend voor de kat. Wanneer u oogcontact maakt met de kat knijp uw ogen dan wat toe en maak er vervolgens regelmatig een dichtknijpende beweging mee, alsof u met beide ogen tegelijk knipoogt naar de kat. Dit is een kalmerend signaal dat katten onderling ook gebruiken om aan te geven dat ze geen kwaad in de zin hebben.

Als u zelf écht rustig bent (katten voelen uw innerlijke stress haarfijn aan; al denkt u zelf dat u rustig bent), rustig beweegt, rustig ademhaalt en niet opgewonden (hard) praat, zal dit zeker de situatie ten goede komen.