Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Kattenhotel Van Blitterswijk

Exclusieve vakantie opvang en Katten Trimsalon

De Katten Trimsalon

De specialist als het om de kat gaat

Is uw kat níet bij Kattenhotel Van Blitterswijk te gast, dan is hij/zij natuurlijk ook van harte welkom voor een trimbeurt.

Wij verzoeken u hiervoor wel een afspraak te maken.

Duur trimbehandeling 60 minuten tot 1,5 uur, afhankelijk van de behandeling.

Toeslag afgeven kat

Als u er niet bij blijft, de kat alleen afgeeft, geldt er vanaf

01-09-2018 een toeslag van € 25,00 per kat.

Mijn naam is Clementine van Blitterswijk en ik ben gediplomeerd kattentrimster.

Ik ben gespecialiseerd in m.n. het scheren, ontklitten en plukken van de kat zónder narcose!

Ik werk met de nieuwste apparatuur en materialen om het voor de dieren en mezelf zo prettig mogelijk te maken.

Sinds november 2010 run ik samen met mijn man Robbert Jan met veel plezier en toewijding een luxe kattenhotel. Naast vakantie- en dagopvang biedt ons Kattenhotel als extra service professionele vachtverzorging voor katten.

"Wat je van katten krijgt,

wordt je in vrijheid

gegeven"

U kunt te allen tijde vrijblijvend een afspraak maken. U komt dan met u kat(ten). Ik geef u graag tips en advies voor de vachtverzorging van uw kat. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Uw kat wordt bij Kattenhotel Van Blitterswijk getrimd door een gediplomeerd kattentrimster. Zij is gespecialiseerd in de

vachtverzorging van de kat. Of het nu gaat om scheren, kammen, plukken, ontklitten of wassen, het is allemaal mogelijk.

trimbehandeling zonder narcose

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om uw kat alleen te laten wassen en droog föhnen.

Een Wellness Arrangement voor Maggi

Wat kunt u van mij verwachten:

"Ragdoll Ingy uit Harderwijk"

"Heilige Birmaan Jessy"

Bedankt voor de leuke foto! Jessy dartelt rond in zijn nieuwe outfit. Ik hoef maar naar de kam of borstel te wijzen en hij zit al klaar. De andere twee weten niet wat ze ervan moeten denken. De oudste is zelfs een beetje bang voor hem. Maar als hij zijn eigen geur weer heeft dan is dat weer over. Hij is nu wel weer snel binnen, is toch wel koud zonder jasje. Groet, Inge

Mowgli

Dank voor de leuke foto's !!! Mowgli is prachtig! Wat een bontjas uitgedaan!! Dank voor uw fijne behandeling! groet, Ineke Bakker  

Welke katten bezoeken de trimsalon?

- Noorse Boskat

- Maine Coon

- Heilige Birmaan

- Ragdoll

- Perzisch Langhaar

- Brits Korthaar / Brits Langhaar

- Europese Korthaar

"Bij thuiskomst heeft Angel zich zeer uitgebreid gewassen om vervolgens bij mij op schoot al snorrend neer te strijken.

Nogmaals heel erg bedankt voor het plukken en we hebben zeker contact."

De vacht van Lucy is na de trimbehandeling lichter van kleur.

Brits Korthaar 'Lucy' uit Angeren.

Brits Korthaar 'Boertje'

Doeshie

Senioren

Ook de oudjes komen in de Kattentrimsalon. Zij kunnen zich zelf niet zo goed meer verzorgen waardoor de eigenaar op den duur moeite heeft met het goed doorkammen van de vacht. De kat laat het gewoonweg niet meer toe, het kammen (of zelfs aaien) wordt te pijnlijk. In de meeste gevallen is de vacht dusdanig vervilt dat de kat geschoren moet worden.

Picasso (15 jaar)

Milo

Laat de conditie van de vacht het toe, dan kan het wegscheren van een vervilte klit en het ontwollen van de rest van de vacht van de kat voldoende zijn.

Nelson (23 jaar)

"Bedankt voor de leuke foto's. Nels heeft alweer lekker gegeten en is alweer de rust zelve. Ze ziet er prachtig uit, behalve de kale plek dan, maar dat groeit wel weer aan. Prima werk geleverd, bedankt, namens Nels"

Ook voor de allerkleinsten

Tazzy

Dexter 

Cattery 'Dexters Laboratory'

Wellness arrangement (voor gasten)

Dit is echt dezelfde kat. De kleur is weer mooi naar boven gekomen.

De eigenaar van deze zwart/witte poes heeft helaas iets te lang gewacht om naar een trimsalon te gaan. Toch ben ik blij dat de eigenaar heeft besloten om naar ons toe te komen en kan het dier, naast een plezierig logeerverblijf, verlost worden uit haar benauwde situatie. Een Wellness arrangement voor Boeffie.

De eigenaar van "Boeffie" wilde graag bij de trimbehandeling aanwezig zijn.

Het is net of de kat op de laatste foto zegt: "Zo, hier ben ik, trots in de spotlights, beter een kale kat dan zoveel klitten op mijn lijf."

Heel bijzonder vinden wij het dat poes "Boeffie" oorspronkelijk uit Ecuador komt, maar nu bij de eigenaar in Bemmel (GLD) woont.

Een Wellness arrangement voor Pip en Beertje. Na de trimbehandeling is het goed vertoeven in het gastenverblijf. 

"Beertje vindt het best wel spannend. Toch zit hij stoer op de

trimtafel. Vandaag wordt hij gewassen in de waskooi."

De Korthaar kat

Zwaar vervilte Europese Korthaar

Knip nooit de klitten weg. 

Dit kan verschrikkelijke wonden tot gevolg hebben. Men heeft vaak niet in de gaten dat er in de huid geknipt wordt.

U hoeft uw kat niet bij de dierenarts onder narcose te laten behandelen. Voor de meeste katten is een narcose echt niet nodig. 

Roep hulp in van een ervaren kattentrimster.  

Ik kam, scheer of pluk de vacht van uw kat op diervriendelijke wijze zónder narcose.

Zowel de kortharige als de half langharige en de langharige kat kan door de ergste rui heen geholpen worden, wat veel los haar in huis scheelt.

"Nog bedankt voor de goede service: Koos en wij zijn erg blij met het resultaat! Mensen die de foto's zien, geloven niet dat die hele berg wol van dat ene kortharige katje daarnaast komt. Bert en Frances (Amersfoort)."

Ontstaan van klitten

Het is voor uw kat pijnlijk om klitten in de vacht te hebben, want deze trekken voortdurend aan hun velletje. Bij elke beweging die hij of zij maakt en zelfs aaien kan pijnlijk zijn. Een kat die klitten in zijn vacht heeft, zal zich zo min mogelijk bewegen om zo te voorkomen dat hij pijn heeft.

Klitten ontstaan doordat losse haren vast draaien in de haren die nog vast zitten in de huid. Als deze klitten niet worden verwijderd, gaan ze aan elkaar kleven en zal er vilt ontstaan. Vilt is vergelijkbaar met tapijt. 

Vervilte vacht

Het is soms moeilijk te zien dat een kat klitten heeft. Het hoeft ook helemaal niet zichtbaar te zijn, maar dan is het wel te voelen; bij een kat zonder klitten voel je een zacht velletje, bij een vervilten vacht voel je niet het zachte velletje, maar de viltlaag die hard aanvoelt.

"Ceiro" uit Heerde:

voor het eerst in de

kattentrimsalon

"Ceiro is weer helemaal bijgekomen van zijn grote avontuur gister! Hij heeft op de terugweg lekker liggen suffen in de reismand. Eenmaal thuis was hij actief en aanhankelijk, terwijl ik verwacht had dat hij even lekker zou gaan slapen. Maar hij voelt zich goed, is zich lekker aan het wassen en wil graag met je knuffelen.

Ben ook niet anders van hem gewend, de knuffelkont! Nogmaals ontzettend bedankt."

Hier wordt Lobke geschoren en gewassen.

Na het scheren is het mogelijk om de kat te laten wassen. Als de kat eenmaal geschoren is, kan de vacht daarna beter bijgehouden worden.  

Waar is de kat?

Plukken

De vacht van een kat bestaat voor een groot deel uit onderwol. De langhaar kat heeft veel moeite om de losse onderwol uit zijn vacht te wassen, vooral tijdens de rui periode lukt het de kat niet om dit zelf bij te houden. Door regelmatig te borstelen/kammen kunnen we de kat een beetje helpen. Hier gaat veel tijd inzitten en door alle bezigheden schiet de borstelbeurt er nog wel eens bij in.

De kat kan worden geholpen door de vacht te plukken. Met de hand wordt de onderwol verwijderd. Deze onderwol zit los en is daardoor dus makkelijk uit de vacht te halen. De kat voelt hier niks van, anders zou deze het echt niet toelaten. Na het plukken ziet de vacht er weer heel mooi en glanzend uit.  

Plukken is niet mogelijk bij een geklitte of vervilte vacht.

Het plukken van de vacht zorgt ervoor dat u weinig haren in huis vindt en de vacht is makkelijk doorkambaar. Ook komt de mooie kleur terug.

Hieronder kunt u duidelijk het verschil zien. Kijk eens wat een enorme berg wol er van een kat afkomt. Dit ligt nu niet meer in de huiskamer. De doffe onderwol wordt uit de vacht geplukt. Zo is de kat ook weer goed doorkambaar voor de eigenaar.

Het groeiproces van de vacht is per kat verschillend. Na 3 tot 6 maanden is de vacht weer dusdanig gegroeid zodat de kat geplukt kan worden.

Poes 'Bonbon' uit Deventer.

Op foto 4 ziet u dat, na het plukken van de vacht, de oorspronkelijke mooie kleur van de kat terugkomt. Bovendien is de vacht voor de eigenaar weer goed doorkambaar.

Scheren

Als een vacht vol zit met extreme klitten of de vacht is vervilt geraakt, is scheren de enige oplossing. Het kan ook zijn dat de kat het niet toelaat om zich te laten plukken. Ook dan is het beter om te scheren. 

Geprobeerd wordt om de kat niet helemaal kaal te scheren, maar kort. Het kaal scheren van de kat is echt een noodoplossing. Als de vacht op de staart, de poten en de kop niet in de klit zit, wordt deze uitgekamd. U zult merken dat de kat zich lekkerder voelt en beweeglijker is als hij/zij verlost is van klitten.

De eerste en de laatste gereserveerde dag worden volledig in rekening gebracht.

Indien het gastdier later wordt gebracht of eerder wordt opgehaald, wordt er geen restitutie verleend.

Soms kan het voldoende zijn alleen het buikje en de oksels van de kat te scheren en de rest van de vacht te ontklitten en te plukken.

Soms kan het voldoende zijn alleen het buikje en de oksels van de kat te scheren en de rest van de vacht te ontklitten en te plukken.

Foto links: u ziet hier het ontwollen van een Maine Coon met de Clipper Vac (vacuüm grooming). 

De zuigende werking zorgt ervoor dat de onderwol die los zit direct wordt afgezogen.

De vacht wordt weer makkelijk doorkambaar.

"Dipsy" uit Angerlo vond het toch wel een beetje spannend bij de 'kapper'

"Prinses" uit Zutphen: geschoren en gewassen

Op foto 2 ben ik van mijn klitjes af en kom ik net uit bad 

Op de laatste foto ben ik mijn voetjes aan het wassen en straks ga ik lekker slapen